Tænk positivt og lev længere

0
275

Hvis du ønsker at leve længere, så start med at tænke positivt. Ved at lære at være optimistisk, gavner du både dit hjerte og dit sind.

Forskellige undersøgelser har slået fast, at optimisme er sundt. En undersøgelse evaluerede 309 personer, der havde fået foretaget en hjerteoperation og fandt, at personer med et positivt livssyn var 50% mindre tilbøjelige til at vende tilbage til hospitalet indenfor seks måneder efter operationen. En anden

undersøgelse fulgte i otte år 97.000 kvinder i overgangsalderen og fandt, at de, der scorede højst i optimisme, havde en signifikant lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme.

Hvordan optimisme bidrager til et godt helbred

Ligesom positiv tænkning og følelsesmæssig balance bidrager til ens sundhed, kan negative tanker have skadelige virkninger på sundheden. Det kan give sig udslag i svækket immunforsvar, og at du ikke foretager

dig de ting, der er nødvendige for at tage vare på dig selv. Positiv tænkning forbedrer din mentale sundhed og reducerer stress. Når man er optimistisk er folk tiltrukket af en, hvilket fører til sunde relationer, mere succes og mindre følelsesmæssig stress, som kan føre til fysiske sygdomme.

Tips til at bevare optimismen

For at fastholde din positive tankegang, skal du være opmærksom på basale behov såsom at få nok hvile, korrekt ernæring, motion, dit stressniveau og din almene sundhed. Kort sagt, at holde dit liv i balance. Her er et par tips til, hvordan du bevarer dit positive livssyn:

Slip det ud.

At holde følelser som sorg, vrede eller skyld inde i sig selv er usundt og kan underminere positiv tænkning. Tal med en ven eller en du holder af. Få dine følelser ud i det fri, hvor du kan håndtere dem.

Erstat negative tanker med positive tanker.

Optimistiske personer er i stand til at omforme det negative til noget positivt. Væn dig til at se det positive i det negative.

Lær at håndtere stress.

Noget stress er uundgåeligt. Lær at håndtere det på en positiv måde. Motion modvirker stress, frigiver endorfiner, hjælper dig med at fokuserer og styrker dit immunforsvar. Andre måder at håndtere stress og bevare de positive tanker på, er ved at have et godt socialt netværk, acceptere forandringer og se livet i perspektiv.

Vær en overlever.

Livet er både magisk og tragisk. Vi står alle over for tab, svigt og skuffser i løbet af livet. Mennesker, der er optimistiske, finder måder at komme videre på. De udvikler modstandskraft. Live giver modstand, og når du indser det, vil du komme igennem dine udfordringer og stå tilbage stærkere og med mere erfaring til at kunne navigere dig igennem den næste udfordring i livet.

Tag dig tid til sjov.

Positiv tænkning og glæde går hånd i hånd. I stedet for de uendelige to-do lister, så slap af med en kreativ og sjov hobby. Hav det sjovt. Latter er den direkte vej til at nedbryde negative tanker.

Pas godt på dig selv.

Optimistiske personer forsømmer ikke deres fysiske helbred. Tag ansvar for din sundhed. Dyrk motion, spis sundt og følg med i de nyeste sundhedsundersøgelser og få foretaget de nødvendige undersøgelser og screeninger. Positiv tænkning giver sin egen belønning, så tag ansvar for dine tanker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here