10 veje til et bedre humør

0
345

Føler du dig ind imellem nedtrykt og i dårligt humør, så læs videre her. Vi giver dig 10 gode råd, der kan hjælpe på dit humør.

Vi lever i en travl tid med konstante forandringer, stress og krav. De fleste af os oplever af og til korte perioder med mild depression, som kan skyldes vidt forskellige grunde, lige fra økonomiske bekymringer, stress, personlige forhold, til måske en grund, du ikke engang selv kan lokalisere. Her er 10 enkle råd til, hvordan du kan få bugt med det dårlige humør og komme tilbage til dit gamle jeg.

Mediter

Meditation er kendt for at nedsætte stress, virker angstdæmpende og kan give mere mental klarhed, der kan hjælpe dig med at løse de problemer, der står i vejen for din lykke. En nylig undersøgelse har vist, at meditation giver en betydelig stigning i aktiviteten i venstre præfrontale cortex, dvs. den del af hjernen, der er ansvarlig for positive følelser og optimisme.

Latter

Meget forskning har vist, at når det kommer til korte perioder med depression eller dårligt humør, er den bedste medicin latter. Når du griner, går man ind i en afslappet tilstand. Blodtryk og puls falder til under det normale, så du føler dig afslappet.

Latter kan også indirekte stimulere endorfiner. Se dine foretrukne komedier, sjove film eller sjove videoklip fra nettet, Har du ikke så megen tid, så prøv at huske på noget sjovt, der er skete for dig eller fortæl en vittighed. Lad dig blive underholdt og føle glæde og grine højt!

Lyt til opløftende musik

Med direkte adgang til vores følelser, har god musik stor indflydelse på dit humør. At lytte til munter musik og danse er en fantastisk måde at komme i bedre humør på. God musik er kendt for at øge energi niveauet, mindske spændinger og lindre depression

Bevæg dig

Fordelene ved at motionere er almindeligt kendt, og alligevel særdeles overset, når det kommer til at kaste lys over en trist dag. Man må ikke undervurdere effekten af at bevæge sig, selv om det bare er for nogle minutter. Så kom op af stolen og gå for eksempel en tur i din frokostpause eller løb en tur, når du kommer hjem. Blandingen af endorfiner, adrenalin, serotonin og dopamin, der danser rundt i din hjerne efter motion gør, at du er sikker på at forbedre dit humør og fremme et positivt livssyn.

Ring til din bedste ven eller veninde

Social interaktion øger følelsen af at høre til og at være værdsat. Samvær med gode venner kan være en buffer mod stress og depression og fremmer en positiv ånd. En samtale med din bedste ven eller veninde er en påmindelse om, at du er elsket, vigtig og nødvendig. Hold samtalen positiv, vend den seneste sladder eller grin over sjove minder, du har delt med din veninde. At ringe til en god veninde er også en god påmindelse om, at hun altid er der for dig, og altid villig til at tale med dig, når du er nede. Socialt samspil har også vist sig at mobilisere energilagre, så du kan føle dig mere levende og yderligere styrke dit humør.

Gør en god gerning

At være venlig overfor andre og give en hjælpende hånd, er en god måde at løfte humøret på. Forskningen viser, at venlige mennesker oplever mere glæde og lever mere positivt. Gode gerninger har faktisk vist sig at være gensidige, og jo mere tilfreds man føler sig med sig selv, jo mere lyst har man til uselvisk at hjælpe andre. At få en anden person til at smile, er en sikker måde at få sit eget smil tilbage igen.

Blomster

At fylde sine omgivelser med blomster er en fantastisk måde at bidrage til en god stemning på. Blomster får folk til at føle sig levende og virker opløftende, fordi de minder os om at leve og trives. De bringer positivitet til de dystre dage. Vælg blomster med behagelig, opløftende aroma. De livlige farver og duften vil puste liv i dine sanser, øge mental årvågenhed og får den positive energi til at flyde med det samme. aroma. De livlige farver og duften vil puste liv i dine sanser, øge mental årvågenhed og får den positive energi til at flyde med det samme.

Tænd et duftende stearinlys

Duftlys er populære indenfor aromaterapien for den opløftende stemning, de skaber. Lugten af noget behageligt kan fremkalde en positiv reaktion – et smil eller en varm, dejlig følelse indeni. Nylige undersøgelser har vist, at aromaterapi kan fremkalde meditative tilstande, mindsker stress og angst, og forbedrer blodcirkulationen. Alle disse positive virkninger vil bidrage til, at dit dårlige humør forsvinder, og efterlade dig i en mere opløftet stemning.

Drik en kop te

Ud over det velbehag og trøst det giver at drikke en varm kop te, så har te også en enorm effekt på dit humør. En kop te kan være meget beroligende, når man er i en stresset periode. Forskning viser, at aminosyren theanine, som er unik for te, er det stof i teen, som virker afslappende og beroligende og ændrer indholdet af antidepressive neurotransmitter, såsom serotonin og dopamin.

Udsving i blodsukkeret, der kan fremkalde angst, kan også moduleres ved at drikke en enkelt kop te. Kom ud af den dystre stemning, væk sanserne, øg årvågenheden og få større energiflow ved at vælge en te, der er rig på smag og aroma.

Vær taknemmelig

Taknemmelighed er meget vigtigt, når du er i dårligt humør. I stedet for at koncentrere dig om, hvad der mangler og er forkert i dit liv, så vær taknemmelig for alt hvad du har, og alt hvad der er godt. Psykologiske studier viser, at det at være i en tilstand af taknemmelighed kan øge optimisme og glæde med op til 25 procent. Prøv at skrive mindst tre ting ned, som du er virkelig taknemmelig for i dit liv, og du vil hurtigt komme ud af den negative cirkel. Livet er fantastisk, hvis du tager dig tid til at sætte pris på det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here